Baðýmsýz Abhazya Cumhuriyeti Devlet Baþkaný, Ekselanslarýna Yönelik Bir Soru

Baðýmsýz Abhazya Cumhuriyeti Devlet Baþkaný, Ekselanslarýna Yönelik Bir Soru

Baðýmsýz Abhazya Cumhuriyeti Devlet Baþkaný, Ekselanslarý’na, bir soru yöneltmek için kaleme alýnan bu açýk mektuba baþlarken, hayatý önem taþýyan bazý konularý tahkik etmek ve açýða kavuþturmak gerekmektedir.

Öncelikle bu vesile ile, sizlere ve bizleri ezelden beri birbirimize baðlayan tarihsel kardeþliðin samimiyetini ve anlamýný gayet iyi bilen aziz Abhaz halkýna en içten Çerkes selamlarýmýzý yolluyoruz.

Sormak istediðimiz mevzu, asil bir milli duruþu sürdürmenin önündeki türlü zorluklar ile karþý karþýya kalan Abhazya‘nýn mesuliyet ve yükümlülüklerinin kapsamý dahilindedir. Bu haklý kazanýmlarý elde etmenin önündeki zorluklar, özellikle “baþlýca otoriter güç” dikkate alýndýðýnda Abhazya’nýn müþterek milli çýkarlarý ile ilgili konularda gerçek manada karar alma baðýmsýzlýðýnýn engellendiðini söyleyebiliriz.

Siz Ekselanslarý’nýn Suriye’deki iç savaþýn ortasýnda kalan Suriye Çerkeslerinin Abhazya’ya sýðýnmasýna izin vermemenizin sebebinizi bizlere anlatmanýzý rica ediyoruz.

Siz ve bahsi geçen “baþlýca otoriter güç” gayet iyi biliyorsunuz ki Suriye Çerkeslerinin Çerkes anayurduna dönünceye kadar Suriye’deki iç savaþýn þiddetinden korunmak için gidebilecekleri güvenli bir yer olmasý ötesinde Abhazya’ya yönelik baþka bir istek ve dilekleri yoktur. Biz, Suriye’deki iþ savaþý idame ettiren taraflardan biri olan Rusya’nýn Suriye Çerkeslerinin Abhazya’ya sýðýnmasý karþýsýnda katý, inatçý, zalim ve emperyal bir duruþ sergilediðinin farkýndayýz. Ekselanslarý, neden Suriye Çerkeslerinin Abhazya’ya gelmelerine izin vermediðinizi bize anlatabilir misiniz? Çerkeslerin Kuzey Kafkasya’ya ve özellikle Abhazya’ya sýðýnmalarýný engellemek, onlara birgün Çerkes anavatanýna döneceklerini bir an olsun unutturmayacaktýr.

Sorumuz sizi zorda býrakýyor ise kusura bakmayýn ancak bu Çerkes ve Abhazlarýn tarihsel baðlarýný herhangi bir þekilde etkilemeyecektir. Ayrýca, Çerkes ulusunun meþru amaçlarýný gerçekleþtirme azmine benzer olarak, Abhazya’nýn birgün tüm önemli sorunlarýný çözebileceðini, gerçek baðýmsýzlýðýný kazanabileceðini umuyoruz.

Circassian Genocide Survivors Group

https://www.facebook.com/groups/CircassiansGenocideSurvivors/

Share Button