Ürdün Kafkas Çerkes Dostları Derneği’nin / Soykırım ve Sınır Dışı Anma Konusunda Açıklaması

Ürdün Kafkas Çerkes Dostları Derneği’nin

Soykırım ve Sınır Dışı Anma Konusunda Açıklaması

b8756669-f93d-4d91-b899-b2a8f6d6bb81 (1)

Corona (Covid-19) salgınının yayılmasının ve bu ciddi salgının yankılarının ortasında, Çerkes milleti bu acı trajediyi anavatanında Kuzey Kafkasya’da ve diasporasında, anavatanında ve diasporasında tehdit altında olan birleşik bir ulus olarak bugün ve gelecekte varlığını hissettiren ve etkileyen acı verici trajediyi anıyor.

Bu yılın Mayıs 21’i, Rus İmparatorluğu’nun askeri güçlerinin Çerkes başkenti Soçi’yi işgal ettiği Rus-Çerkes Savaşı’nın sona ermesinden bu yana yüz elli altı (156) yıldönümünü, Yüz 101 yıl süren şiddetli savaşın sona ermesine işaret eden ve böylece tüm Çerkes toprağı işgal edildi, Çerkes, (Özgün vatanında kendine özgü medenî ve kültürel değerlere ve eski uluslarla yakın ve iyi ilişkilere göre kök salmış olan) ulusuna karşı soykırım, etnik temizlik ve zorla sınır dışı edilmesidir. Rus İmparatorluğu, Altın Orda Moğolların tüm Rus bölgelerini iki yüz yıldan fazla işgal ettikten sonra yüzlerce yıl çalıştı, ve bu Korkunç İvan’ın önderliğindeki Muskovalıların peşinde ve sonra Büyük Peter ve onun torunlarının önderliğindeki Romanov ailesi, yarattıkları devleti güçlendirip güçlendirebildiler, böylece komşularına komşu ve komşuları işgal eden ülkeleri, anavatanları ve halkları işgal ettiler. Böylece, bu ülkeleri ve bölgeleri imparatorluklarına demir ve ateşle ilettiler ve Moğolların onlarla uğraştıklarından daha şiddetli bir şekilde ilettiler ve böylece Kafkasya’nın nispeten küçük halklarına ve uluslarına ulaştılar ve onlara karşı Çerkes milleti yok edildi ve bunların% 90’ı terk edildi, Gerisi Osmanlı İmparatorluğu’na sonra da dünyanın her yerine. Komünistler Ekim Devrimi’nin sonucu olarak hepsini vurduklarında kaderlerinin kurbanlarının kaderinden daha iyi olmadığı için, ilahi cezanın Romanov Ailesi üyelerine düştüğünü söylemek abartı değildir.

Yerleşik ilkelere, değerlere ve insan hakları ilkelerine bağlılık, Çerkes ulusunun uluslararası yasalara ve normlara uygun olarak meşru Çerkes haklarının restorasyonunu talep etmek için barışçı yol ve uygar yöntemler sürdürme ısrarının anlamını somutlaştırır.

Rus Çarlık İmparatorluğu tarafından işlenen tüm belgelenmiş suçları, ihlalleri ve suistimalleri ortaya çıkarmak için çalışmalar devam etmektedir. Birbirini takip eden iktidar rejimlerinin Birleşmiş Milletler Şartı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni reddetmeye ve Rusya’nın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesini görmezden gelmeye devam ettiği Soykırım Suçu, vatanlarına geri dönmek isteyenler de dahil olmak üzere meşru Çerkes haklarını reddetmeye devam etmektedir. Bu makamlar Birleşmiş Milletler Yerli Halkların Hakları Bildirgesini ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Sömürgeleştirilmesi Özel Komitesi’nin çalışmalarını göz ardı etmişlerdir.

Tanrı, vatanı ve milletin haysiyetini savunmak için azami çabalarını feda eden mübarek onurlu kahramanlarımıza rahmet eylesin.

Yaşasın özgür Çerkesya

Ürdün Kafkas Çerkes Dostları Derneği

Amman 21/5/2020

Share Button