RUSYA’NIN UKRAYNA’YA SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

rusyanin-isgali

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, depreşen emperyal hevesleri uğruna bölge ülkelerini bir kez daha ateş çemberinin içine çekiyor.

NATO’ya girme çabalarını güvenlik tehditi olarak değerlendirdiği ve uzun süredir baskı altında tuttuğu Ukrayna’ya, Donbas bölgesindeki son gelişmeleri bahane ederek 24 Şubat’ın ilk saatlerinde saldırı başlatan Rusya, başta başkent Kiev olmak üzere Ukrayna’nın Odesa, Harkov, Kramatorsk, Berdyansk ve Mariupol gibi önemli sivil yerleşim merkezlerini roket yağmuruna tuttu.

Egemen bir devlet olan Ukrayna’nın bir savunma paktına girme hakkını hiçe sayan ve hiçbir hukuki dayanağı olmamasına rağmen bu yöndeki tüm girişimlerine mani olmaya çalışan Rusya’nın asıl niyetinin Sovyetler Birliği toprakları üzerinde Rus Çarlığını yeniden diriltmek olduğu artık iyice aşikar olmuştur.

Putin bu hedefine ulaşmak için her şeyi göze almış görünüyor. Daha önceki Kafkasya ve Kırımdaki saldırgan tavrını Ukrayna’da da tekrarlayan Putin, bu maksatla bütün eski Sovyet coğrafyasını dizayn edip Rusya’nın hakimiyetini yeniden sağlamak ve bunu da iktidarını sürdürme şansı bulacağı 2036 yılına kadar tamamlamak istiyor.

Rusya’nın bu saldırganlığından yaşadığımız ülke Türkiye ve atavatanımız Kafkasya’nın en fazla etkilenecek bölgeler arasında olması ise bizleri ayrıca endişelendiriyor.

Rusya’nın ve Yeni Çar Putin’in daha ileri adımlar atmasına fırsat verilmeden derhal durdurulması gerekmektedir. Yoksa genlerine işlemiş soykırım geleneği, Ukrayna’ya çok daha kötü sonuçlar yaşatabilir.

Rusya’nın, dünya barışını ciddi tehdit altına sokan ve uluslararası tüm hukuki belgeleri hiçe sayan bu saldırgan tavrını şiddetle kınıyor, bölgesel barışın bir an önce tesis edilmesi için uluslararası topluluğun en etkin yaptırımlar uygulamasını açık bir şekilde destekliyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

https://cerkesfed.org/haberler/diaspora-haberleri/rusyanin-ukraynaya-saldirisini-siddetle-kiniyoruz/#

Share Button