Çerkes Kültür Merkezi ve Jamestown Vakfı bir memerandum imzaladı

Çerkes Kültür Merkezi ve Jamestown Vakfı bir memerandum imzaladı
24 Şubat 2012 Cuma Saat 22:38
İmzalanan memorandum uyarınca, işbirliğinin temelini, siyaset bilimsel araştırmalar, ortak konferanslar düzenlenmesi ve karşılıklı bilgi alışverişi oluşturacak. Jamestown Vakfı 2010 yılında, Kafkasya üzerine iki uluslararası konferans düzenlemişti. 

 

23 Şubat Perşembe günü  Çerkes Kültür Merkezi ve Jamestown Vakfı arasında karşılıklı işbirliği amaçlı bir memerandum imzalandı.

İmza törenine, Gürcistan Diasporadan sorumlu Devlet Bakanı Papuna Davitaya ve Amerikan Jamestown Vakfı Başkanı Glen Howard, kafkasologlar, uluslarası sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

İmzalanan memorandum uyarınca, işbirliğinin temelini, siyaset bilimsel araştırmalar, ortak konferanslar düzenlenmesi ve karşılıklı  bilgi alışverişi oluşturacak. Jamestown Vakfı 2010 yılında, Kafkasya üzerine iki uluslararası konferans düzenlemişti.

Bu konferanslardan “Gizli Uluslar, Zaman Aşımına Uğramayan Suçlar: Geçmiş ve Gelecek arasında Çerkesler & Kuzey Kafkasya Halkları“ isimli konferans neticesinde Çerkes ve Çeçen soykırımlarının tanınması gündeme getirilmişti.

Çerkes Kültür Merkezi ise geçtiğimiz hafta Tiflis`te, Gürcistan Kültür ve Ulusal Anıtları Koruma Bakanlığı`na ait bina`da açılmıştı.

Jamestown Vakfı isimli sivil toplum kuruluşu ise ABD`de bulunan büyük politik araştırma merkezlerinden birisi. Jamestown Vakfının araştırma alanı içerisine Kafkasya, Ortadoğu, Afrika, Çin, Güney Amerika, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Balkanlar giriyor. Bu bölgeler hakkında vakfın yürüttüğü araştırmaların ABD`nin devlet politikalarını sıkça belirlediği-etkilediği gözleniyor.

http://cherkessia.net/news_detail.php?id=5199

Share Button