MALTEPE MEYDANINDA ÇERKES BAYRAĞI GÜNÜ KUTLANDI!

5040
MALTEPE MEYDANINDA ÇERKES BAYRAĞI GÜNÜ KUTLANDI!
26 Nisan 2015

25 Nisan Çerkes bayrağı günü kutlaması Maltepe Meydanın’da Maltepe Çerkes Derneği ve Çerkesya Yurtseverlerinin ortak kutlaması ile yapıldı.
25 Nisan Çerkes bayrağı günü kutlaması Maltepe Meydanın’da Maltepe Çerkes Derneği ve Çerkesya Yurtseverlerinin ortak kutlaması ile yapıldı. Maltepe Çerkes Derneği üyesi ve ÇDP nin Ankara milletvekili adayı Faruk Arslandok ile Çerkesya Yurtseverleri sözcülerinden Kube Nurhan Fidan basın bildirisini okudu. Dev boyutlu bir Çerkes bayrağının da açıldığı meydana gelen herkese Çerkes bayrağı hediye edilerek program tamamlandı. Maltepe meydanında ki programa ÇDP den İstanbul bağımsız milletvekili adayları Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı ve Kenan Kaplan ile Kayseri adayı Emine Sezgin Arslandok da katıldı.

Okunan basın açıklaması şöyle;

BUGÜN ÇERKES BAYRAĞI GÜNÜ ! ADiĞE NIPEM YI’MAF!

Biz Çerkesleriz, büyük ve onurlu bir ulusun vatanından koparılmış fertleriyiz. Katliama uğradık, sürgün edildik, soykırıma maruz kaldık!

Vatanımız Çerkesya, Rusya İmparatorluğu tarafından işgal edildi. 100 yıl boyunca savaştık ! Ülkemizi düşmana karşı savunduk. Fakat yenildik ve Çerkesyamızı terk etmeye zorlandık.

Özgürlük savaşımızın en kritik dönemleri boyunca bayrağımız en önemli sembolümüz oldu. Bugün de dünyanın bir çok yerinde bulunan biz Çerkesler için bayrağımız aynı anlama geliyor. Yani onurumuz ve özgürlüğümüz için verdiğimiz mücadeleyi temsil ediyor.

2010 yılında Adigey Cumhuriyetinde 25 Nisan tarihi Çerkes bayrak günü olarak kabul edildi. O tarihden bu yana da hem Çerkesya Cumhuriyetlerinde hem de Çerkeslerin yaşadığı bir çok ülkede kutlamalar yapılıyor.

Ve bugün biz Çerkesler Bayrak günümüzü Çerkesyamızın sembolü olarak büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Yaşasın Çerkes Bayrağı !

Yaşasın Çerkesya !

Maltepe Çerkes Derneği / Çerkesya Yurtseverleri 

http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6652

Share Button