Adel Bashqawi’nin ‘’Çerkesya Özgür Olmak İçin Doğmuş’’ İsimli Kitabı Yayınlandı!

8323

Adel Bashqawi’nin ‘’Çerkesya Özgür Olmak İçin Doğmuş’’ İsimli Kitabı Yayınlandı!


26 Eylül 2017 Salı
Ürdün’de yaşayan Çerkes aktivist, araştırmacı ve Cherkessia.net yazarı Adel Bashqawi’nin ‘’Çerkesya Özgür Olmak İçin Doğmuş’’ adlı kitabı İngilizce olarak yayınlandı. 


 

Ürdün’de yaşayan Çerkes aktivist, araştırmacı  ve Cherkessia.net yazarı Adel Bashqawi’nin ‘’Çerkesya Özgür Olmak İçin Doğmuş’’ adlı kitabı  İngilizce olarak yayınlandı.

662 Sayfalık kitap amazon.com (https://www.amazon.com/dp/1543447643/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1506163245&sr=1-1&keywords=circassia+born+to+be+free) ve bu bağlantıdan temin edilebilir. (https://www.xlibris.com/Bookstore/BookDetail.aspx?BookId=SKU-001141490) 

Adel Bashqawi’nin kitabının tanıtım yazısı şöyle;

Çoğu Çerkes, diasporada 150 yıldan fazla bir süredir yaşıyor. Onlar askeri ve politik yöntemlerin bileşeni ile vatanlarından zorla sürülmüşlerdir. Bu kitapta yazar Adel Bashqawi, Rus-Çerkes savaşının kökenlerini, ayrıntılarını ve sonuçları ile Çerkeslerin bu mevcut durumundan doğrudan nasıl sorumlu olduğunu açıklıyor.

O Çerkeslere karşı işlenen cinayet ve insan hakları ihlallerini tartışıyor. Yazar, anavatan ve diasporadaki Çerkeslerin çeşitli siyasi organları da dahil olmak üzere Çerkeslerin siyasi durumunun günümüze kadar olan evrimine ışık tutuyor.

Yazar ayrıca Çerkes kimliğinin ve Çerkeslerin haklarını kazanmak için kullanabileceği olası yasal yöntemlerin sorunlarını da ele almaktadır. Bu kitap, yaşlı ve genç tüm Çerkesler’e vatanlarının geçmişini ve tarihlerini öğretecektir. Çerkes meselesiyle ilgilenen  ve insan haklarını önemseyen herkes için okunması gereken bir kitaptır.

 8324

Cherkessia.net, 26 Eylül 2017

http://cherkessia.net/news_detail.php?id=7251

Share Button